Veiligheid rondom de school

We zetten vandaag het stukje uit het schoolreglement i.v.m. de verkeersveiligheid rond onze school in de kijker. We merken immers de laatste weken dat er kinderen zijn die via een omweg naar huis rijden. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties!

We zetten daarom de afspraken nog een keer op een rij:

• Maak thuis goede afspraken met zoon of dochter i.v.m. het afhalen en huiswaarts keren. Het is hierbij de bedoeling dat de kinderen rechtstreeks naar huis rijden via de veiligste weg! Maak zoveel mogelijk gebruik van de veilige paadjes in de buurt van de school.
  • Ook de kinderen moeten opletten voor de andere gebruikers van de weg, een ongeluk is immers snel gebeurd.
  • Indien een vaste gewoonte om één of andere reden doorbroken wordt, verwittigt u schriftelijk de  school.
  • Doe ook steeds je fluo-vestje aan, zo ben je beter zichtbaar.

Leerlingen verzamelen ‘s avonds in de juiste rij op de school en vertrekken onder begeleiding van een leerkracht. Deze leerkracht zet de kinderen over aan het zebrapad Bambam en de oversteekplaats aan tankstation Total. De andere leerlingen worden aan de schoolpoort afgehaald.

De schoolpoorten worden geopend om 8.25 uur.  Slechts vanaf dat moment begint het toezicht. STUUR UW KINDEREN DUS NIET TE VROEG NAAR SCHOOL! Dit creëert immer onveilige situaties aan de schoolpoort van kinderen die aan het spelen zijn.

Nog een extra aandachtspuntje voor de mama’ s en de papa ‘s

• Parkeer uw wagen aan de kant van de weg (zowel Pastorijstraat als Paradijzen) en niet op het voetpad. Het rond punt voor de school moet vrijblijven!