nieuwe website eerste leerjaar

Hallo eersteklassertjes, mama’s en papa’s,

Vanaf vandaag heeft het eerste leerjaar ook een eigen website op de schoolwebsite. Probeer tijdens de paasvakantie er samen al maar eens op verkenning te gaan. Jullie zullen er vast en zeker een leuke activiteit voor tijdens de vakantie vinden.

In het fotoboek kunnen jullie al een klasgenootje aan het werk zien. Willen jullie daar ook graag een foto of filmpje tonen, stuur die dan maar door naar ‘sabine.goossens@sintjanschool.be’. We zijn benieuwd.

Omdat we na de vakantie nog niet opnieuw naar onze klas mogen gaan en er nog heel wat te leren valt, zullen we ook vanaf maandag, 20 april jullie taakjes dagelijks langs onze klaswebsite aankondigen. Er zal elke dag een uitgebreide planning voor de ouders te vinden zijn met enkele tips van de juf. Maar bij de knop ‘planning kinderen’ vinden jullie een eenvoudigere dagplanning voor de kids. Deze kunnen jullie eventueel dagelijks afprinten. Dan kunnen ze daarmee misschien even zelfstandig aan de slag.

Op de homepagina vinden jullie ook de knop ‘praat met de juf’. Via die knop kunnen we op afgesproken tijdstippen een virtuele klas organiseren. Graag willen we dit al een keertje testen op dinsdag, 14 april  2020 om 10.00u. We zijn benieuwd hoeveel klasgenootjes er zullen bij zijn. Op de planning van maandag, 20 april 2020 staat al een eerste virtueel lesje gepland om 11.00u. Kan je er op dat moment niet bij zijn, geen nood. We nemen het lesmoment op en plaatsen het op de website. Dan kunnen jullie het later opnieuw bekijken.

We begrijpen dat deze manier van werken voor onze kinderen in het begin niet eenvoudig zal zijn. Maar waarschijnlijk zijn zij er sneller mee weg dan wij. Dit is uiteraard een vorm van preteachen. We zullen nadien heel goed controleren in hoeverre de leerlingen de nieuwe leerstof langs deze weg hebben opgepikt alvorens we verder gaan.

Bij vragen of problemen aarzel niet om ons te contacteren.

Jullie kunnen via deze link naar onze website:

Hoe dit schooljaar verder zal verlopen, is ook voor ons nog een groot vraagteken. Maar laten we proberen om er samen het beste van te maken. Nogmaals een dikke duim en een grote dank u wel voor het harde werk en de vlotte samenwerking van de voorbije weken.

Groetjes van juf Sabine, juf Stefanie en juf Griet.