kennismaking met de aangepaste schoolomgeving en afspraken

In bijlage vinden jullie de power-point-presentatie die we vandaag in de online-les met de aanwezige kinderen reeds bekeken en besproken hebben. Met behulp van deze presentatie wilden we de eersteklassertjes al laten kennismaken met de aangepaste schoolomgeving en enkele belangrijke, nieuwe afspraken. Misschien is het voor jullie ook wel interessant om deze (samen met je kind) eens te bekijken. Ook aan de kinderen die er deze voormiddag niet konden bijzijn, willen we vragen om deze presentatie al eens te bekijken. Na de presentatie hebben we al enkele vragen van de kinderen kunnen beantwoorden. Hun grootste bekommernis is, net zoals bij ons, de speeltijd. Wat mag en wat mag niet op de speelplaats? Daar zal het bewaren van de social distancing het moeilijkste zijn voor hen. Wij zullen hen wel een aantal geschikte spelideetjes, waarbij ze afstand kunnen houden, aanreiken. Maar we spraken ook af dat ze een klein speelgoedje (autootje, pop, springtouw, dino, ….) mee naar school mogen brengen. Uiteraard mogen ze daar alleen zelf mee spelen (op de speelplaats).

We doen allemaal ons best om dit schooljaar zo normaal en aangenaam mogelijk af te sluiten. Hopelijk voelen de kinderen zich in deze aangepaste schoolomgeving ook snel thuis. Bij vragen of onzekerheid, twijfel niet om ons te contacteren.

Groetjes,

juf Sabine en juf Stefanie

kennismaking met aangepaste schoolomgeving en belangrijke afspraken