Belangrijk: Inschrijvingen Buitenschoolse Kinderopvang vanaf 8 juni

Beste ouders, 

Zoals vorige week aangekondigd, zochten de scholen en buitenschoolse kinderopvang (BKO) van het lokaal bestuur naar een aangepaste organisatie van de opvang vanaf 8 juni

BASISPRINCIPES VOOR ALLE SCHOLEN: 

Noodopvang: voor wie? 

 • Alle leeftijden (kleuters en lagere school) kunnen gebruik maken van BKO-opvang.
 • Alle kinderen zijn welkom MAAR
  • We geven voorrang aan ouders die allebei buitenshuis werken (1 uithuiswerkende ouder bij gescheiden gezin) EN vragen hiervoor vanaf 8 juni ook een attest als bewijs.
  • Ook kwetsbare gezinnen geven we voorrang.
  • Wanneer de maximumcapaciteit bereikt is, komt uw inschrijving op de reservelijst terecht en kunnen we geen plaats garanderen.
  • Zolang er plaats is, kunnen er nog kinderen aansluiten die niet voldoen aan deze 2 voorwaarden. Dit wordt op weekbasis bekeken. Vrijdagnamiddag weten deze ouders dan of ze hun kinderen al dan niet kunnen brengen.
 • Volgens de richtlijnen voor buitenschoolse opvang werken we met bubbels van max 28 kinderen en geen social distance tussen kinderen.

Inschrijven: 

 • We blijven werken met inschrijvingen voor BKO-opvang en vragen om ten laatste vrijdagmiddag 12u de inschrijving te doen voor de daaropvolgende week. (De 24u op voorhandregel vervalt dus.) Zo kunnen wij vrijdagnamiddag de personeelspuzzel leggen.
 • Inschrijven kan via bko@heist-op-den-berg.be of tel 015 75 86 57 tijdens de openingsuren (zie verder). Wij hebben volgende gegevens nodig voor de inschrijving:
 1. School
 2. Voor- en achternaam van het kind
 3. Geboortedatum
 4. Telefoonnr. waarop iemand te bereiken is tijdens de opvang
 5. Toelating voor automatisch aftekenen (zo hoeft u geen handtekening te zetten ter plaatse, maar enkel de begin-/einduren te bevestigen en vermijden we onnodig contact)
 6. Attesten van werkgevers voor uit huis werkende ouders, indien van toepassing.
 7. Gewenste opvangdagen + begin en eind uur (7u – 18u)
 • We maken de huidige inschrijvingslijst leeg zodat iedereen weer een nieuwe kans heeft om in te schrijven. Ouders die al ingeschreven waren, worden persoonlijk via mail gecontacteerd om een nieuwe inschrijving te maken.
 • Je inschrijving is pas in orde als je een bevestiging kreeg van het team BKO.
 • Indien je opvangplan wijzigt tijdens de week of opvang niet meer nodig is, geef je dit zo snel mogelijk door aan team BKO zodat we dagelijks een correct beeld per locatie hebben.
 • Kostprijs:
  • Tijdens de schooluren: gratis
  • Voor- en naschools en op woensdagnamiddag: gangbaar BKO-tarief van 1,2 euro per begonnen half uur, 25% verminderingsregel voor kinderen van hetzelfde gezin en 60% verminderingsregel voor gezinnen met vrijetijdskaart.
 • Als er woensdagnamiddagopvang wordt voorzien (zie schema onderaan), dan gaat deze door op de locatie van jouw BKO zelf (en dus niet centraal in Hallaar).

BIJKOMENDE INFO SPECIFIEK PER LOCATIE 

Vermits het lessenaanbod van school tot school verschilt, is het opvangaanbod ook op maat van jouw school. Hieronder zie je wat aangeboden wordt. Voorschoolse opvang start om 7u, naschoolse opvang loopt tot 18u. Het systeem van preteaching is niet meer aan de orde maar huiswerk kan steeds meegenomen worden naar de opvang. 

Waar scholen en opvanglocatie verder uit elkaar liggen, bekijken school en BKO momenteel hoe en door wie de verplaatsing wordt georganiseerd. 

BKO-locatie Type opvang
Wiekevorst
 voorschools + naschools + woensdagnamiddag
Booischot voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang
Wijkschool Booischot 
enkel voor- en naschools op ma, di, do, vrij. Woensdagopvang aan te sluiten bij de hoofdvestiging Booischot 
Boonmarkt (Heist Centrum 1 Kerkhofstraat, Heist Centrum 2 Onzea, Wensbos) 
voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang 
Zonderschot voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang 
Pijpelheide
voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang 
Grootlo (Groeituin) voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang 
Schriek (Groeituin)
voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang
Itegem
voorschools + naschools + woensdagnamiddag
Hallaar
voorschools + naschools + woensdagnamiddag 
Heist-Station (Heilig Hart College)
voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang
t Goortje (wijkschool) 
voorschoolse en naschoolse opvang op ma-di-do en vr. Woensdagopvang aan te sluiten bij BKO Heist-Goor (hoofdvestiging) + Pluishoek
Heist-Goor + Pluishoek
voorschools + naschools + woensdagnamiddag + dagopvang 

   

VRAGEN EN CONTACT 

Team buitenschoolse kinderopvang en speelplein is bereikbaar op: Locatie: De Sporthal, Lostraat 48A, 2220 Heist-op-den-Berg (Omwille van de corona-maatregelen zijn wij momenteel enkel telefonisch en per e-mail bereikbaar. De loketfunctie is gesloten.)

Email: bko@heist-op-den-berg.be
Telefoonnr.: 015 75 86 57

Openingsuren: maandag: 9 – 12 uur en 13.30 – 19 uur, dinsdag: 13.30 – 16 uur, woensdag: 9 – 12 uur en 13.30 – 16 uur, donderdag: 9 -12 uur en 13.30 – 16 uur, vrijdag: 9 – 12 uur 

Met vriendelijke groeten,

Het lokaal bestuur en De Megascholen Heist-op-den-Berg 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.