Leeruitstap Antwerpen – 5de leerjaar

In het kader van onze lessen rond vluchtelingen, 11.11.11 en de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, maken wij met onze leerlingen een leeruitstap.

We gaan op donderdag 14 november 2019 met de trein naar Antwerpen.

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Red Star Line museum, waar we het verhaal van de vluchtelinge Dinska Bronka volgen.

In de namiddag maken we een stadswandeling aan de hand van het verhaal “een brief aan de koning”. Hierbij komen we op belangrijke plaatsen uit de Eerste Wereldoorlog in Antwerpen.

Bij slecht weer hebben we toegang tot het MAS voorzien waar onze leerlingen kennismaken met verschillende tentoonstellingen en onderwerpen.

Praktisch:

Vertrek aan school om 7.45u stipt

Terug aan school rond 16.45u

Wat neem je mee?

Rugzakje met:

– lunchpakket

– tussendoortjes

– drankjes

– eventueel regenjas en paraplu

! Doe je fluovest aan en schoenen waar je goed mee kan stappen, we leggen een hele afstand af die dag!

De kosten van deze uitstap bedragen 2,20 euro en worden op de volgende schoolrekening aangerekend.

Het wordt een fijne, leerrijke dag waarbij we de klasmuren achter ons laten en op verkenning gaan!

Juf Sofie en juf Hannelore