Corona-update

De Nationale veiligheidsraad heeft vrijdag beslist dat de scholen vanaf 18 mei op een aangepaste manier kunnen open gaan, met de mogelijkheid om op 15 mei al eens te ‘proefdraaien’. Aan de heropstart van onze scholen zijn vanuit de overheid heel wat voorwaarden verbonden.Veiligheid voor de kinderen en de leerkrachten staat hierbij voorop. Volgens de aanbevelingen vanuit het ministerie van onderwijs is de opstart van het zesde leerjaar hierbij prioritair. Indien mogelijk kunnen ook het eerste en het tweede leerjaar opstarten.

Deze beslissingen werden uitgewerkt in een draaiboek. Toch zijn er nog heel wat vragen en onduidelijkheden. Daarom zullen de minister, de onderwijskoepels, de vakbonden,… op dinsdag 28 april samen komen om dit draaiboek nog verder te verfijnen.

Intern zijn we reeds hard aan het werken om op 15 mei te kunnen starten, bij voorkeur het zesde, eerste en tweede leerjaar. Van zodra we alles hebben uitgewerkt en hebben besproken met de preventie-adviseur, ons schoolbestuur en eventueel inspectie en pedagogische begeleiding brengen we jullie op de hoogte!

Tenslotte wil ik ook een warme oproep doen: Zijn er mama ‘s, oma ‘s, papa ‘s, opa ‘s,… die mondmaskers kunnen en willen naaien? In eerste instantie zullen zij gebruikt worden door de leerkrachten. Onze leerlingen hoeven, volgens de richtlijnen, geen mondmaskers te dragen.